Kleopátra gyermekei

Caesarion (jobb oldalon) 
XV. Ptolemaiosz Philopatór Philométór Kaiszár-Caesarion (kis Caesar)
Ő volt Kleopátra első gyermeke és Julius Caesar fia, aki a nevét adta neki. Ő volt Caesar egyetlen vér szerinti fia. Caesar egyiptomi tartózkodása idején fogant és nem sokkal távozása után jött világra.
A Philopatór név azt jelenti "Apját szerető" a Philométor pedig "Anyját szerető". Ezt a nevet akkor kapta amikor anyja mellé került a trónra társuralkodóként, mert nő nem uralkodhat férfi uralkodótárs nélkül. Kaiszár természetesen csak névlegesen uralkodott, ugyanis anyja gyakorolta a valódi hatalmat. A fiú 3 éves volt ekkor.
Kleopátra remélte, hogy Egyiptom után fia követni tudja apját a Római Köztársaság élén is. Egy ideig élt Rómában anyjával Caesar kertjeiben (birtokán), de amikor apja merénylet áldozata lett visszamentek Egyiptomba.
Antonius idején felvették őt ephéboszok közé, így ezzel jogot nyert arra, hogy katonai parancsnoki feladatot lásson el.
17 éves korában, mielőtt Octavianus bevonult volna Alexandriába a vereség miatt, Kleopátra Indiába küldte őt szolgájával, hogy biztonságban legyen. De Octaviánus mindent megtett, hogy megtalálj a fiút, hisz tudta, hogy mivel Caesarion Caesar valódi vér szerinti fia ő meg csak fogadott fia, ezért fáraóként veszélyt jelenthet majd rá. Magától értetődő volt, hogy Octavianus elteszi láb alól a vér szerinti gyereket. Hazahívta Kaiszárt azzal az ígérettel, hogy neki ad egy királyságot. Kaiszár sajnos hitt neki, így Octavianus meggyilkoltatta őt.
Egy ártatlan fiatalember anyja nagyra törő tervei miatt bűnhődött. Csupán azért kellett meghalnia, mert a világra jött.

Alexandrosz Héliosz és Kleopátra Szeléné
Ők egy fiú-lány ikerpár voltak. Édesapjuk Marcus Antonius. Alexandrosz a nagy világhódítóról kapta a nevét. Héliosz és Szeléné nevek görögül a Napot és a Holdat jelentik. A nevekből is látszik, hogy anyjuknak velük is nagyra törő tervei lehettek. Rómában nem ki port kavart amikor eljutott a gyerekek elnevezésének a híre. Octavianus nem tartott tőlük, így nem ölette meg őket. Hagyta, hogy húga Octavia nevelje őket Antonius más Kleopátra előtti házasságaiból való gyerekekkel együtt.

Ptolemaiosz Philadelphosz
Ő Kleopátra utolsó gyermeke Antoniusztól. A legkisebb fia. Őt is Octavia nevelhette az ikerpárral együtt.